Stenhegn med egne hænder

Til dato bruger designere en række forskellige materialer og deres kombinationer, samt teknologi til opbygning af et hegn. En af de stærkeste er stenen. Det vil tjene på lang sigt og vil pålideligt beskytte ejendom mod uautoriserede indtrængen. I de fleste tilfælde er professionelle bygherrer engageret i erektion. Men hvis der er tid, kan du bygge et stenhegn med dine egne hænder. For at gøre dette skal du tage højde for råd fra specialister og følge de trinvise instruktioner, der gives i denne artikel.

Funktioner af sten og dens hovedtyper

Stenen til hegnet er blevet brugt i lang tid. Selv i oldtiden brugte folk det til at beskytte deres hjem. I moderne konstruktion og landskabsdesign er naturlige materialer meget populære. En lang række naturlige og kunstige sten kan føre dig til forvirring. Det er vigtigt at vælge den rigtige slags sten, som vil understrege den tilsigtede stil og retning.

Varianter af natursten er mange. Blandt dem er der flere mest populære:

 1. Brosten (stensten). En temmelig almindelig og overkommelig løsning. På trods af sin enkelhed er det en af ​​de mest vedvarende sten. Dybest set har brosten en grå farve, som ikke alle kan lide. Men du kan købe en rødbrun brosten.
 2. Grus. Ikke mindre populære ting. Takket være forskellige fraktioner kan du oprette et hegn af enhver form. Mange kombinerer stort og lille grus. Sidstnævnte mulighed er egnet til at fylde en jernramme. Ofte kombineres det med en mursten for at gøre et stærkt hegn.
 3. Dolomit sten. Har en flad form, forskellige størrelser og tykkelse. Det er mined i bjergåbnede miner. På grund af sin høje kvalitet er naturstenens hegn ikke kun attraktivt, men også holdbart.
 4. Limestone. Denne sten er opdelt i flere arter, nemlig shell rock, marmor, mossy. På grund af sin blødhed er kalksten meget nem at håndtere. Derfor er denne mulighed valgt af mange nyankomne, der besluttede at eksperimentere med deres hegn. Den eneste ulempe er absorptionen af ​​fugt. For at forhindre ødelæggelsen af ​​kalksten, der var forbehandlet med en hydrofobisator.
 5. Sandsten. I mange år har sandsten været brugt til at oprette hegn på steder. Blandt fordelene er høj styrke, frost modstand og fugt modstand.
 6. Booth. De udvinder det fra sandsten, kalksten og dolomitter. Denne sten har en uregelmæssig form. Længden af ​​ribben kan være fra 15 til 50 cm. Kan bruges ikke kun til konstruktion, men også for at vende mod hegnet.

Ikke mindre populært i de seneste år er muligheden for hegn af kunstig sten. Dens omkostninger vil være flere gange mindre end natursten. I de fleste tilfælde anvendes beton til dets produktion, hvortil pigmenter tilsættes. De opnåede produkter er vanskelige at skelne fra natursten.

Inden du vælger det, er det nødvendigt at studere tilstanden af ​​grundvand, det omkringliggende område og også tage højde for den atmosfæriske indflydelse.

Fordele og ulemper ved hegnet, lavet af sten

Før bygningen anbefaler eksperter at gøre sig bekendt med alle de positive sider af hegnet lavet af natursten. Vigtigste fordele:

 • levetiden er ikke mindre end et halvt århundrede, og med kvalitative og regelmæssige stillinger endnu mere;
 • da stenen er et naturligt materiale betyder det - det er helt økologisk og sikkert;
 • en bred vifte af priser, der varierer fra typen af ​​sten og dens fraktioner;
 • øget brandsikkerhed;
 • Enkel installation (med alt arbejdet kan håndteres alene);
 • stenens æstetiske egenskaber passer harmonisk ind i ethvert landskab;
 • mulighed for at kombinere med forskellige materialer.

Installationsdiagram

På trods af tilstedeværelsen af ​​en stor liste over positive sider har hegnet af sten flere ulemper:

 • høj pris (priserne på nogle materialer er meget høje);
 • at sikre styrken af ​​hele strukturen vil kræve et fundament.

Hvis du arbejder med at bygge et stenhegn med dine egne hænder, kan du reducere omkostningerne betydeligt.

Der er en række sten hegn, her er nogle kombinationer af sten og andre materialer:

 1. Træ og sten - Dette er en original kombination, hvorved du kan få et harmonisk hegn af hjemmesiden. En ret kompleks proces, som kræver særlig opmærksomhed, samt særlige færdigheder og foreløbig udvikling.
 2. En sten i gitteret. Blandt de nyeste designkendskaber blev gabioner (fra fransk betyder "sten i grids") meget populær. Grundlaget for hegnet vil være et gitter af tykt metaltråd, der er fyldt med grus af små og mellemstore brøkdele. Derudover kan du bruge resterne af byggematerialer (mursten, grus, sten). Formen af ​​hegnet kan være enhver - det hele afhænger af designet. Som et resultat er det muligt at opnå et højstyrkeshed.
 3. Sten og mursten. Den mest almindelige kombination af materialer. På indlejret fundament af mursten lægge ud søjlerne og flere rækker til bunden. I de resulterende flyvninger mellem søjlerne ligger en sten. Denne kombination giver dig mulighed for at lave et præsentabelt hegn. Høj styrke, udholdenhed, modstand mod pludselige ændringer i temperatur og nedbør gør det populært.

Hvis du beslutter dig for at lave et hegn af gabioner, kan du desuden bruge levende vævningsplanter. Denne løsning ser meget oprindelige ud.

Bygningsarbejder

Hvis du ikke ved, hvordan du laver et stenhegn med dine egne hænder, kan du gøre dig bekendt med følgende teknologi:

 1. Hæld tape fundamentet. Det skal bemærkes, at det kan udføres på to hovedmåder: beton, mursten og mørtel. Utvivlsomt vil teknologien med buta blive enklere, men et sådant fundament vil ikke være meget pålideligt. Derfor er det bedre at bruge beton, som på grund af aldring om få måneder vil være stærk. Start det næste trin først, når substratet tørrer helt.
 2. Vandtætning. Der lægges særlig vægt på fundamentets vandtætning, som udføres i to faser. Den første skal udføres, før der hældes beton med tagbelægning. De er dækket af både vægge og bund. Andet trin udføres efter at fundamentet tørrer helt. Det samme tagmateriale lægges over det forberedte område. På grund af vandtætningen vil vand fra jorden ikke komme ind i strukturen og vil ikke begynde at ødelægge det.
 3. Murværk af sten. Hovedprocessen er murværk. Den vigtigste og ret hårdeste proces er udvælgelsen af ​​sten i størrelse og form. Hvis det er nødvendigt, kan du klippe brosten, men det vil tage meget tid og kræfter. Selve teknologien afhænger helt af typen af ​​sten. For sandsten og behandlet brosten kan fx murstensteknologi anvendes. Når man vælger murbrokker, er det værd at overveje teknologien til at sætte formen. Først og fremmest er det nødvendigt at fjerne søjlerne, som skal være bredere end spændene.
 4. Sømbehandling. Efter at hegnet er helt rejst, kan du begynde at forsegle alle sømme. Hvis du savner dette vigtige punkt, vil tilstedeværelsen af ​​hegnet gå tabt. Ved for dybe sømme skal du bruge en ekstra løsning. Hvis der er stor forurening af stenene, er det nødvendigt at rengøre overskuddet med en metalbørste. Med nogle typer sten er det nødvendigt at fjerne den ikke-hærde opløsning.

Dekorative hegn efterbehandling med hakket granit

Nogle gange bliver det nødvendigt at ændre hegnets udseende eller design. Skift landskabet, tilstedeværelsen af ​​fejl eller mange uregelmæssigheder. I dette tilfælde er en knust granit, der kan opdatere hegnet, perfekt.

For at udføre arbejdet er det nødvendigt at anvende en facade primer. Efter dens fuldstændige tørring anvendes en speciel lim eller cementmørtel, hvori der tilsættes et blødgøringsmiddel. Den knuste granit er fastgjort til den forberedte overflade. Glem ikke om udvidelsen af ​​sømme, og i slutningen tørre overfladen.

Til dekorative udsmykninger af et stenhegn kan forskellige kombinationer af flade materialer og strukturelle gips anvendes.

Opførelsen af ​​et hegn af enhver form for sten er en besværlig proces. Men resultatet vil glæde alle sammen. Den investerede arbejdskraft, tid og omkostninger vil blive tilbagebetalt af den modtagne fine og originale slags, og også et højstyrkeshed. Det vil tjene ejerne i mange år uden at miste sin tiltrækningskraft.

Lær af videoen om funktionerne ved at lave et stenhegn:

Nedenfor er en serie af billeder, hvor du kan se den forskellige udførelse af et stenhegn:

Openwork hegn lavet af sten

En interessant mulighed

Ved sprøjtning af stenkrummer

Kombineret hegn

Fra brosten

Fra vild sten

Færdig med flettet granit

Af kunstig sten

Stenhegn med egne hænder

"Mit hus er min fæstning!". Men for fuldt ud at gennemføre et litterært ordsprog skal man alvorligt tænke på hegn - pålideligt, sikkert og æstetisk smukt. Hvordan man vælger byggematerialet og teknologien til at opbygge strukturen i sig selv er den første ting, der skal løses ved at sætte maksimal kreativ viden og færdigheder.

Det er vigtigt at huske, "alt nyt er en godt glemt gammel". Hundrede århundreder siden vidste vores forfædre præcis, hvordan man bygger et ubekymret og samtidig holdbart hegn. Det er fragmenter af sten hegn, der har overlevet til vores tid, viser deres fremragende stabile egenskaber. Og alt sammen fordi stenen er et materiale af naturlig oprindelse, hvis pålidelighed er blevet kontrolleret med tiden. Men tilbage til det vigtigste. Hvordan man bygger et stenhegn med egne hænder?

Teknikken til opførelse af stenhegn giver mulighed for:

 • mærke hegnet
 • grundlægning;
 • montering af beskyttelseskanalen.

Før du begynder opførelsen af ​​hegnet, den første ting værd at gøre markup, der omfatter oprettelsen af ​​en foreløbig tegning-plan udpegning af længden og højden af ​​hegnet, ikke at forglemme porten og porte, og efter pausen til at grave render til fundamentet. Husk, at natursten er ganske robuste og tunge byggematerialer, så fundamentet skal være konstrueret til et passende belastning for at sikre styrken og pålideligheden af ​​designet.

Som vist på billedet, for at konstruere et stenhegn med egne hænder, er det tilstrækkeligt at holde sig til 35-40 cm af grøften og 70 cm dybde. Ved konstruktion af et hegn med en højde på mere end 2 meter anbefales det at øge dybden af ​​grøften med 10 cm med hver meter af hegnet. For at undgå at der forekommer revner i fundamentet, skal bunden af ​​grøften spildes med ruiner eller sand 3-5 cm tykt og læg rammen af ​​forstærkningen. Efter indstilling af fordybningen skal du fortsætte med at fylde løsningen.

Sten hegn med sten af ​​egne hænder

Efter ca. 10 dage er det nødvendigt at starte opbygningen af ​​forskallingen til støtteposterne, hvorefter den er monteret på fundamentet med fiksering til grillen, og den næste fase ligger.

For at bygge et stenhegn med egne hænder, skal du bruge en cementcement med sand i forholdet 1: 3. Med henblik på æstetisk dekoration kan du bruge et brunt pigment: 10 pails cementmørtel anvendes 4 spiseskefulde pigmenter.

Gennemførelsen af ​​murværk udføres ved at placere stenene flad side udad, stramme hinanden og justere formen med en hammer. Hulrummene under murværk er fyldt med sandcementmørtel. Det skal bemærkes, at denne blanding ikke falder på selve stenens overflade, og hvis dette sker, vent indtil det tørrer helt og fjern det med en speciel metalbørste. I intet tilfælde skal vand anvendes, som det kan sammen med opløsningen komme ind i stenen og ændre farven på stenblokens naturlige farve.

Baseret på det faktum, at hastigheden af ​​opførelsen af ​​en stenmur specialister er omkring 35 dage for de 100 meter, er det nødvendigt at kalde ham til hjælp af flere assistenter til murværk var ikke omfattet af størkning. I tilfælde af afslutning af murværk, af obligatoriske årsager, er det nødvendigt at sprøjte det med vand, inden arbejdet påbegyndes.

Teknologien til at lægge et stenhegn med egne hænder kan ses på video, igen visuelt understrege de vigtigste aspekter af byggeprocessen.

Efter at have færdiggjort alt arbejdet med at opføre hegn og strygning af stenen, kan du fortsætte med det udvendige design af hegnet og søm ripping med en smal spatel.

Smukke sten hegn: foto ideer til realisering

Hvis du altid har troet, at design og stil kun er vigtige for interiører og bygninger, så er du dybt forkert. Udseendet af dit landskabsside er lige så vigtigt som udformningen af ​​sommerhus eller et sommerhus, ind og ud. Bare kigger på foto hegn af sten, vil du forstå, at disse stilfulde og smukke design er ikke bare hegn, men visitkort af websteder, og selv deres "højdepunkter". læse dette materiale og undersøge billeder af stilfulde, forskellige beskyttelser forsigtigt fra forskellige naturlige og menneskeskabte materialer, vil du helt sikkert indse, hvor vigtigt det er at vælge din ideelle hegn, der vil ikke kun tjene som en beskyttende struktur, men også udsmykningen af ​​hjemmesiden!

Fægtning - mangfoldigheden af ​​arter

Et pålideligt hegn kan dekorere et websted, tiltrække opmærksomheden på det eller tværtimod blot skjule privat ejendom fra nysgerrige øjne, gade mudder og ubudne gæster.

Hegn af natursten

Næsten enhver sten kan kaldes et holdbart, uhøjtideligt, slidstærkt og eksternt attraktivt materiale, hvilket gør hegnet næsten umætteligt konstruktion. Imidlertid er det nødvendigt at erkende, at udformningen af ​​hegn ikke skinner med variation. Deres udseende afhænger af fem faktorer: i form af sten, deres størrelse, farve af kampesten, den metode, som de er placeret, samt fra hegnet-stil (det kan være kontinuerlig, kombineret, kombinere sten og smedning, metal eller plankeværk og osv.).

Hegn lavet af mursten eller kampesten vanskeligt at skabe en delikat, men det er meget muligt, hvis det ønskes, en stiliseret meget forskellige tidsaldre, arkitektoniske stilarter, såsom oldgræsk, orientalsk, europæisk. Eksempler på sådan kan du også se på de billeder, der præsenteres her.

Et stenhegn kan være af meget forskellige højder, men som minimum er højden af ​​sådanne hegn en højde på en og en halv meter. Det er denne højde, der effektivt beskytter og lige så effektivt isolerer fra omverdenen. Den maksimale højde af sten "giganter" kan nå endnu tre, fire meter, men oftere er der hegn i højden to, to og en halv meter. Sådanne udfører alle deres funktioner lige så effektivt som deres meget høje "brødre".

Typer af skabe ved murværk type

Der er tre hovedtyper af sten murværk: yew, forbedret yew, og også "vilde" butoh:

 1. Den første betragtes som almindelig, traditionel, for det er kun nødvendigt at tage stenblokke af den korrekte form, deres overflade skal være helt glat eller flået.
 2. Maleri avanceret forbedret indebærer brugen af ​​sten, som behandles endnu bedre end for murværk af den foregående type. Det vil sige, deres form skal være perfekt, og overfladen - meget glat.
 3. Masonry "wild" butov er lavet af naturlige sten, selv dem, der har en meget uregelmæssig form og langt fra perfekt overflade.

Typer af hegn ved konstruktion

Betonfundamentet bælte type, der kræves for enhver sten struktur, men stillinger og soklen gøre efter behag, de er nødvendige elementer for at styrke strukturen og give det soliditet og soliditet. I dette afsnit, er placeret mellem stensøjler kan fyldes ikke kun med sten eller fliser, men også en række forskellige materialer - gulvbelægninger, polycarbonat, træ og selv smedet metal. At vælge et billigt materiale som bølgepapp eller polycarbonat kan betydeligt spare penge.

Ud over de hegn, der udelukkende er skabt af sten, anbefaler moderne specialister kun at overveje hegn med blandet konstruktion. Et levende eksempel på dette er en harmonisk kombination af smedede elementer og sokler og søjler lavet af sten, naturlig eller kunstig. Gitter af denne hegn er lavet af smedning, som er sikkert fastgjort til kolonner af sten, på hængsler. I dette tilfælde kan kolonnerne laves af mursten, mursten, granit og enhver anden sten.

Typer af hegn, bestemt af typen af ​​sten

Bygningsegenskaberne og udseendet af stenene, der bruges til at skabe hegn, giver dig kun mulighed for at konstruere en række designs:

 • dolomitstenen er oprindeligt flad nok, det er nemt at vælge den rigtige tykkelse, det er let at give den ønskede form - alt dette giver rigelige muligheder med hensyn til design hegn

 • granit er meget hårdt og ret dyrt, det bruges sjældent til hegn, endnu en gang minus - på den hårde overflade opfanger snavs let;

 • med kalksten til at virke enklere, men det er bange for fugt for at forhindre ødelæggelsen på grund af det, bliver stenen behandlet med en særlig løsning, de samme egenskaber gælder for sandsten;
 • meget udbredt og det gamle byggemateriale shell rock, det er porøst og blødt, men samtidig stærkt, modstår helt frost og fugt.

Afhængigt af webstedets generelle stilistik er der valgt en hugget sten, grovkornet eller mediumknust sten. I dag kan du også finde hegn, hvor sten med forskellige overflader er harmonisk kombineret, samt sten i forskellige størrelser og nuancer. Det er interessant at se en kombination af glat og fladt murværk, skabt med brug af stykke, poleret sten og murværk fra ru sten med naturlige uregelmæssigheder. Udsmykningen af ​​stenhegn giver også rigelige muligheder.

Skriv et svar

*
*

4 + 1 =

Required fields are marked *