Hvordan man laver et mursten hegn af dig selv

Opførelsen af ​​et mursten hegn er en ekstremt vanskelig opgave. Derudover kan et sådant hegn koste dig ret dyrt. Resultatet er dog det værd. Efter færdiggørelsen af ​​alle værker får du et pålideligt, slidstærkt og meget æstetisk hegn, der kan dekorere stedet og beskytte det mod enhver indgriben.

Det moderne byggemarked tilbyder et stort udvalg af mursten, en masse originale farveløsninger. Du kan også altid kombinere dette naturlige materiale med andre - med bølgepap og smedet metal, med natursten eller glasblokke. Dette vil gøre hegnet af webstedet til et virkelig eksklusivt design.

Hvordan man bygger en mursten med dine egne hænder uden at rekruttere specialister? Dette er det, der vil blive diskuteret i denne artikel.

Til at begynde med skal vi omhyggeligt forberede det område, hvor et æstetisk murstenshegn vil blive opført. Sekvensen af ​​handlinger på dette stadium bør være som følger:

 • fuldstændig rydde vegetationens territorium, opdrætter rødderne, om muligt korrekt jordoverfladen og fjerner snavset;
 • tegne en skitse af det fremtidige hegn;
 • På baggrund af tegningen udfører vi markeringen. For at gøre dette skal du køre stifterne og trække ledningen imellem dem langs hele omkredsen af ​​det fremtidige hegn. Det er nødvendigt at bemærke placeringen af ​​porten og porten samt bestemme længden af ​​hver af spændene, idet der fokuseres på hegnets højde og tykkelse.

Efter alle disse manipulationer kan du begynde at bygge. Hovedfasen ligger på fundamentet, hvis kvalitet bestemmer styrken og pålideligheden af ​​hele hegnet.

Mursten hegn, selv i kombination med andre materialer vil have en temmelig stor vægt. Derfor ligger der under båndet fundamentet, der er i stand til at modstå de forøgede belastninger. Dybden af ​​forekomst afhænger af en række faktorer, men i de fleste tilfælde er det 35-50 centimeter.

Arrangementet af basen udføres ifølge følgende skema:

 • En grøft fremstilles manuelt eller ved hjælp af en gravemaskine;
 • til bunden er lagt grus (grus) og sand. Alt dette er omhyggeligt rammed for at øge styrken;
 • Forskallingen er samlet fra planker, i hvilken stålforstærkning er lagt;
 • hældning af beton. Denne procedure bør udføres gradvis i flere faser;
 • omkring en uge senere, når betonen bliver tilstrækkeligt stærk, udføres vandtætningsarbejder.

Mindre populær, men ret pålidelig er det kolonneformede fundament for et mursten hegn. I sin konstruktion anvendes poler, som er gravet ind i jorden på de steder, hvor hegnet støtter vil blive placeret.

Til et mursten hegn er poler lavet af samme materiale. Det er dog tilrådeligt at forkone et stålrør ind i kælderen. Det vil betyde en væsentlig forenkling af understøtningselementernes placering og sikre deres øgede styrke. Rummet mellem røret og den indvendige murvæg kan hældes med beton, idet der tilføjes mursten eller små sten til den.

På de stillinger, der er beregnet til installation af porten eller porten, samt til installation af spænder fra andre materialer, er det nødvendigt at installere de indlejrede dele. De svejses direkte til røret og øger styrken af ​​hele strukturen.

For at beskytte mod fugt på søjlerne, anvendes ofte specielle hætter. De er normalt lavet af metal, men valget af materialer til dette formål afhænger udelukkende af dine smagspræferencer.

Denne procedure udføres ved hjælp af en traditionel cementopslæmning, der er i stand til at klare store belastninger og modstå aggressive miljøpåvirkninger i lang tid. Det er bedst, hvis murværket udføres i overensstemmelse med følgende regler:

 • nødvendigvis vådt mursten før lægning for at sikre den bedst mulige vedhæftning til cementmørtelet;
 • Ved hjælp af negle sætte den såkaldte poryadovki i hjørnerne, hvilket sikrer en perfekt flad overflade af fremtidens væg;
 • Under arbejdet styrer vi hele tiden niveauet. For at gøre dette kan du enten garne garnet eller bruge en præfabrikeret træramme. Mere foretrukken er den anden fremgangsmåde, da den undgår udseende af uregelmæssigheder.

Efter at muren er færdig, behandles sømene mellem dem med cementmørtel. Du kan også bruge specielle polymerforbindelser, der giver yderligere beskyttelse af spalten og fås i forskellige farver.

Monter porten og porten

Den sidste fase af bygningen af ​​hegnet er installationen af ​​porten og porten. Disse hegnelementer kan være fremstillet af forskellige materialer - bølgepap, smedede eller svejsede metalstrukturer, polycarbonat og andre. Ideelt - at vedhæfte lærredet til rammen af ​​metalhjørner, som udelukker sejl, og også understrege produktets spektakulære udseende.

Til hegnet er porten og porten sikret ved hjælp af de allerede nævnte indlejrede dele. Det er for dem, at de monterede hængsler er svejset.

Tilbage til emnet for materialer til disse strukturer, kan vi anbefale at bruge bølgepap. Den er let tilgængelig for alle moderne former for forarbejdning og gør det muligt at oprette produkter med en helt anden konfiguration. Derudover er det ikke dårligt at kombinere med dekorative smedede elementer placeret øverst på porten og porten.

Stenhegn giver dig næsten ubegrænsede muligheder for design af dit websted. Samtidig er det helt muligt at opbygge det selvstændigt og være styret af vores anbefalinger i denne artikel.

Bygge et mursten hegn: tips og tricks

Hegnet, der er lavet af mursten, er en af ​​de mest pålidelige og holdbare. Det beskytter territoriet ikke kun gennem penetration indeni, men beskytter også det mod vinden, hvilket ikke tillader fremmede at kigge på stedet. Derfor er spørgsmålet om, hvordan man bygger et murstenshegn, meget populært blandt private husejere og nybegyndere.

Færdig mursten hegn

Hele processen med erektion er opdelt i flere faser, som hver især er af stor betydning, og rigtigheden af ​​dens udførelse vil efterfølgende blive vist i hele strukturen.

Grøften forberedt til beton med armering, poler og fordybning

Standardbygningen af ​​murstener indbefatter fremstilling af et stærkt fundament (Lær også hvordan man laver grundlag for hegn). Samtidig afhænger dens dybde og bredde ikke kun på den konstruktion, den skal bære, men også på jordens form.

I denne vejledning anvendes et standarddesign til at udelukke bevægelige sømme og sand.

 • Først og fremmest er det nødvendigt at udgrave en grøft, hvis bredde skal være 10 cm mere end den forventede tykkelse af hegnet.
 • Dens dybde er normalt omkring 100 cm, men i dette tilfælde kan du spare lidt og skære det til 60 cm.
 • Dernæst noteres placeringen af ​​søjlerne. Men vejledning, der fortæller, hvordan man bygger et murstenshegn med egne hænder, anbefales ikke at gøre afstanden mellem dem mere end 300 cm, og åbninger til døre og porte på begge sider adskilt af kolonner.
 • Efter at markerne er markeret, begynder de at lave yderligere riller under bunkerne. For at gøre dette skal du bruge en boremaskine, som er forstærket med 40 cm.
 • I de resulterende fordybninger indsættes der pæle eller rør med en diameter på ca. 60 mm, der betoner dem med bunden af ​​grøften.
 • Dernæst laver de træformgivning og løfter det 10-15 cm over jorden. Det er i denne højde og vil begynde murstenshegn.
 • Dernæst er det nødvendigt at placere metalforstærkning i skytten, hvilket skaber et skelet til beton. Samtidig er det bedre at forbinde alle elementer med en ledning, så når krympningen ikke bryder forbindelsen.
 • I næste fase hælder vi beton. Det skal være tæt pakket med en pind. Det er også muligt at arrangere drænhuller i kælderen ved at lægge et rør i løsningen ved en skråning mod gaden.
 • Så er det nødvendigt at vente et par dage, indtil substratet tørrer helt.

Tip! Afløbsrørene er bedst anvendte plastik. De tæpper sig sjældent og roter ikke.

Detaljeret design af en mursten hegn installation, med et typisk fundament og angiver de nødvendige dimensioner

Normalt nævner instruktioner, der fortæller, hvordan man laver en mursten, ikke at fugt påvirker mursten negativt. Denne kendsgerning må dog ikke glemmes, og der skal træffes foranstaltninger for at beskytte den.

Derfor, før du fortsætter med at lægge, er det nødvendigt at lægge en vandtætning fra film eller tagmateriale på fundamentet.

 • Når beskyttelsen mod fugt er færdig, skal du trække en lang tråd langs hele længden af ​​hegnet. Det vil tjene som et referencepunkt for hver række af murværk, der er dens kant.
 • Dernæst bygger vi et mursten hegn og placerer det midt i kælderen. Den vandrette akse styres af en tråd, og den vertikale af et niveau. Det skal bemærkes, at mursten i den øverste række skal overlappe den nederste del.

Murstenlægningsteknologi

 • Hvis der anvendes et foringsmateriale til arbejde, skal du ikke jord jord overfladen med mørtel. Det er nødvendigt at arbejde meget omhyggeligt ved hjælp af en lille gummispatel og en fugtig svamp.
 • Pilar fremstilles ved at placere murværket rundt om røret og sprøjte det indvendigt.
 • Hvis der er behov for at installere ekstra elementer i form af smedejernsnet eller andet materiale, skal de være bundet i murværk mindst to rækker.

Lægge mursten, som kræver efterfølgende beklædning

 • Desuden kræver opførelsen af ​​et murstenshegn en lille stigning. Til dette bliver en metaltråd smurt gennem hele længden af ​​strukturen 3-4 rækker. Det vil tjene som en slags bund i materialet.

Tip! Efter at 5-6 rækker er rejst, er det nødvendigt at trække tovet fra nederste hjørne af en kant af hegnet til øverste hjørne af den anden side. Det viser manglerne i arbejdet, som kan korrigeres ved hjælp af en hammer med en plastik eller gummi spids.

Arbejde med et niveau og en tråd til kontrol af kvaliteten af ​​et læg

I betragtning af spørgsmålet om, hvordan man laver en mursten, skal man være opmærksom på at beskytte hele strukturen mod fugt. For at gøre dette kan du bruge specielle hætter, der bæres på søjlerne (se også artiklen Hætter på hegnetposter: aftale og installation). Det er også muligt at anvende tilsvarende beskyttelse for hele strukturen.

Hvis der ikke er noget ønske om at installere sådanne elementer eller deres pris går ud over budgettet, er det muligt at lave en slags vandtætning selv.

Montering af hætter på hegnet for at beskytte mod fugt

 • For at gøre dette skal du lægge hele det øverste af murværkets plan med ruberoid, som er fastgjort med negle.
 • Derefter tilsættes det flydende glas til cementopslæmningen, omrøres grundigt.
 • Når den klart observerede fugt forsvinder kraftigt i blandingen, er det nødvendigt at lægge det oven på strukturen og skabe en sving som et gaveltak.
 • Når de gør en sådan top med egne hænder, så for at øge beskyttelsen mod tyve indsætter fragmenter af knust glas ind i det, med punkter pegende opad. En sådan beslutning forværrer imidlertid udseendet væsentligt.

Indstillinger for led i murværk

 • Det er værd at bemærke, at sidste etape kan tilskrives og sømningen af ​​sømme. På de givne billeder er det muligt at se forskellige varianter af denne tekniske modtagelse. For at gøre dette skal du bruge specielle spatler med en vis hak, som bæres på murenes samlinger og danner en smuk hylde eller rille.

Tip! Nogle herrer bruger en lille mængde mørtel, når de lægges, så det ikke lækker ud. Derefter tilsættes farvestoffet til cementblandingen og bruges til at forsegle sømene. Så det viser sig en meget smuk kombination af mursten og farvet broderi.

Farvesamlingssting med et specielt værktøj

Efter at have gennemgået den foreslåede video bliver det klart, at opførelse af et hegn af mursten eller sten er en ret arbejdskrævende og ansvarlig proces. Ved udførelsen er det nødvendigt løbende at foretage målinger for at undgå forekomsten af ​​defekter i form af krigning, bump eller træk. Men med streng overholdelse af installationsanvisningerne kan dette arbejde endda udføres af en nybegynderbygger.

Stenhegn med egne hænder

Den pålidelige hegn af dit hus eller plot er den vigtigste opgave, der skal gøres umiddelbart efter at have købt jorden. Den mest rationelle løsning i dette tilfælde vil være brugen af ​​et mursten hegn. At gennemføre installationen selv vil ikke være svært, og det modtagne objekt vil kunne betjene sin ejer lang og pålideligt.

Så hvordan man laver en mursten med dine egne hænder? Det første, ejeren skal bruge, er køb af materialer. Det vil kræve en cementblanding, mursten, sand, grus og naturlig forstærkning, som vil være en "bærende" komponent til hegn.

Købet af en mursten bestemmes af parametrene for det valgte materiale, og stenen hegnets størrelse bliver bygget af egne hænder. Afhængig af tykkelsen (i en eller to klodser) kan højderne (som kan nå mere end tre meter) og hegnets længde samt parametrene i selve materialet også være værd at tælle.

Instruktioner til opførelse af en mursten hegn

For at begynde at bygge en mursten med dine egne hænder, skal du udføre installationen af ​​fundamentet og støttebeslagene.

På det markerede område, som skal være helt lige, er mærker placeret under "søjlerne". De kan placeres i en afstand på 1,5 meter til 4 meter. I de udgravede neddybninger (1,5 meter dyb hver) indsættes en understøtning. Den er indstillet og afhængig af hældningsniveauet og i forhold til de andre elementer. Det er værd at huske på, at en ideelt glat linje og helt lige række skal danne sig.

Efter udjævning hældes knust sten og sand i en lidt ekspanderet depression. Disse lag er maksimalt tampet for styrken af ​​strukturen. Det første skridt i at bygge et murstensgærde med egne hænder er afsluttet. Du kan fortsætte med at hælde fundamentet.

Den mest praktiske løsning er installationen af ​​en båndbase. For at gøre dette skal du grave en grøft og installere forskallingen. Efter at sandpuden er indrettet til en sikrere forankring, og kun forstærkning foretages.

Når ankeret er lagt, er det muligt at gøre beton og hælde ind i det opnåede substrat, det er derfor nødvendigt at hælde betonen i hullerne og bunden. Frysningen af ​​strukturen afhænger direkte af de anvendte materialer og dybden af ​​det udgravede sted. Ofte anvendte parametre er 50 cm dybe og 25 cm brede. Denne fase af at lave et mursten hegn med egne hænder, hvis video er i artiklen, kan studeres mere detaljeret.

Efter fuldstændig hærdning af betonen, kan du fortsætte med umiddelbar lægning af mursten. Men mellem den opnåede base og hoveddelen skal være en vandkvalitet af høj kvalitet. Til denne opgave kan du bruge ruberoid eller mastik.

Den enkleste murværk er et etnisk design med en halv mursten forskydning. Det har et attraktivt udseende. Hvis det ønskes, kan du bruge materialer af forskellige farver og skabe mønstre.

Byggeri begynder med obkladyvaniya support komponenter. Det vil tage fire elementer at overlejre hver "søjle". Betonen skal ligge på bunden og mellem klodserne. Samtidig skal samlingen være tæt. Det er nødvendigt at udføre tapping for ensartet at fordele blandingen og delvis komprimere den.

Den første række er lagt ud fra posten til posten. Det næste lag over det første analogt. Og så indtil du får et fuldt hegn. Glem ikke, at toppen kan være enten enkel eller lavet i form af en lille kant. Til dette er det nødvendigt at lægge en mursten over tidligere lagt.

Der er mange muligheder og en række hegn, der er lavet af mursten af ​​egne hænder. Billederne, der præsenteres i artiklen, vil hjælpe med at bestemme den mest passende slags.

Foto hegn lavet af mursten af ​​egne hænder

Video om at bygge et mursten hegn med egne hænder

 • læse

Hegn fra unedged bord af egne hænder

Hegn af polykarbonat

Hegn fra gitteret Gitter af egne hænder

Hegn fra maskeringsnettet egne hænder

Hegn fra bølgepappet med egne hænder

Kan du lide artiklen? Vis det til dine venner:

 • læse

Hegn fra unedged bord af egne hænder

Hegn af polykarbonat

Hegn fra gitteret Gitter af egne hænder

Hegn fra maskeringsnettet egne hænder

Hegn fra bølgepappet med egne hænder

Ja, det er en ting at gøre, du bliver tortureret! Det er bedre at ansætte en brigade og ikke fortryde penge end at ødelægge din ryg og sundhed. Et sådant hegn af mursten hele sommersæsonen vil gøre. Jeg ville have gjort noget enklere, for eksempel et hegn af bølgepap. For penge og arbejde viser det sig at være meget mindre, til hvem disse ponyer er nødvendige

Det var meget interessant at læse, hvordan man laver en mursten med dine egne hænder. nu har jeg det samme arbejde på dacha. Jeg forstår at dette er meget tidskrævende og kræver særlig opmærksomhed, så jeg vil følge dine instruktioner og anbefalinger, der er i videoen. Alene er det usandsynligt at klare mig, jeg vil agitere hele familien for at hjælpe mig med den uafhængige opførelse af et murstenshegn. Som jeg forstod er det meget vigtigt at lave et stærkt fundament, ellers kan dette tunge hegn føre og bryde i det lange løb. Jeg anerkendte prisen på et sådant hegn i firmaet, der er en meter omkring 12-15 tusind rubler, hvilket selvfølgelig er meget! Derfor besluttede jeg at bygge en mursten hegn med mine egne hænder, jeg anbefaler det til dig. Efter afslutningen af ​​arbejdet vil jeg prøve at uploade et foto her, hvis det er muligt, men for en ting vil jeg skrive, hvordan jeg gjorde det!

Skriv et svar

*
*

32 + = 40

Required fields are marked *